SAMSUNG CAMERA PICTURES
Gefascineerd geraakt door gevlochten structuren.

Dat is wat haar is overkomen. Mieke Langenhuizen was altijd al geïnteresseerd in vlechtwerk maar toen ze zelf ging vlechten
in 2003 was het hek van de dam. Ze heeft zich verdiept in het vlechtwerk van andere culturen en zag de prachtige manden en vormen, ieder gemaakt met de materialen die in de eigen omgeving aanwezig zijn. Zo worden er grassen, takken, bast, wortels en nog vele andere, meestal natuurlijke materialen gebruikt, ieder met hun eigen kleuren en structuren. De grote variatie aan allerlei technieken gebruikt in traditionele manden of in moderne sculpturen fascineren haar mateloos.

Kijk je verder in onze moderne industriële tijd dan is er weinig aan het proces van het maken  veranderd, alleen de enorme variatie aan materialen brengt nog veel meer mogelijkheden. In haar werk probeert ze deze materialen en technieken samen te brengen en tot een geheel te vormen. De laatste jaren was ze zo gelukkig om te kunnen werken met een aantal geweldige binnen- en buitenlandse vlechters die haar verder hebben begeleid bij haar ontwikkeling.

De kennis die ze in de loop van de jaren heeft opgedaan gebruikt ze nu om door te geven aan iedereen, van jong tot oud, die er in geïnteresseerd is en voor het  creeëren en het restaureren van gevlochten structuren.